Wie zijn wij?

Kamerkoor Voce Anglica, onder leiding van José Marchal-Donkersloot is opgericht in 2007 en heeft ongeveer 25 leden.


Het repertoire bestrijkt een breed terrein van religieuze muziek uit diverse stijlperiodes, van Barok tot hedendaagse muziek. Naast de Engelse koormuziek, dat een vast onderdeel vormt, bestaat het repertoire onder andere uit werken van A. Vivaldi, J.S. Bach, F. Mendelssohn en J.H. Maunder.


 In 2012 werd, ter gelegenheid van de viering van het eerste lustrum, de CD ‘We praise Thee, o Lord’ uitgebracht. De opgenomen werken vormen een dwarsdoorsnede van het repertoire van Kamerkoor Voce Anglica.

Lid worden?

Wij repeteren wekelijks in Gorinchem en nieuwe leden zijn altijd welkom! Neem hier contact op.


Stadsknapenkoor GorcumGeschiedenis van Voce Anglica

Kamerkoor Voce Anglica is opgericht in 2007 en had 28 leden. Het kamerkoor is uiteindelijk een voortzetting van het Stadsknapenkoor Gorcum, opgericht in 1988. Vanwege te weinig jongens was er eind 2004 geen basis meer voor de voortzetting van het Stadsknapenkoor en besloten de mannen door de gaan als Men´s Vocal Ensemble Countébas.


Toen Countébas in het najaar van 2006 samen met gelegenheidskoor Ladies Voices en het Gorinchemse orkest Merwe Sinfonietta een concert gaf ter gelegenheid van het project "Mozart aan de Merwede", ontstond het idee om te komen tot de oprichting van een kamerkoor. Na een periode van voorbereiding ging in mei 2007 het kamerkoor Voce Anglica van start. "Voce" verwijst naar het Latijnse woord voor "stem", "Anglica" verwijst naar de Anglicaanse koortraditie.


In 2018 is Voce Anglica overgenomen door José Marchal-Donkersloot en is KVA een dameskoor geworden.