GORINCHEM – Zaterdagavond 28 maart 2015 zal Kamerkoor Voce Anglica o.l.v. Jeroen Bal het oratorium ‘Olivet to Calvary’ van John Henry Maunder uitvoeren in de Grote kerk van Gorinchem.Een week voor Pasen geeft Voce Angelicaeen concert in de Grote Kerk vanGorinchem.Het orgel wordt bespeeld door Nico Blom. De solo´s worden gezongen door Arjen Uitbeijerse (tenor) en Ralph Looij (bas).

Stemmen

Kamerkoor Vocé Anglica is uiteindelijk een voortzetting van het Stadsknapenkoor Gorinchem, opgericht in 1988. Eind 2004 was er vanwege te weinig jongens geen basis meer voor de voortzetting van het Stadsknapenkoor en besloten de mannen door te gaan als Men’s Vocal Ensemble Countébas. Na een gezamenlijk concert met gelegenheidskoor Ladies Voices gingen beide koren in 2007 op in Kamerkoor Voce Anglica. Het koor telt op dit moment ongeveer 28 leden. Het woord ‘Vocé’ in de naam van het koor verwijst naar het Latijnse woord voor ‘stem’, ‘Anglica’ naar de Anglicaanse koortraditie.

Breed scala

De basis van het repertoire is deze Engelse koortraditie. Naast dit repertoire zingt Kamerkoor Voce Anglica een breed scala aan klassieke muziek uit verschillende stijlperiodes, variërend vanaf ongeveer 1500 tot heden. Iedere periode biedt nieuwe uitdagingen voor zowel de dirigent als het koor.

Informatie

Meer informatie over het koor, het repertoire en de concerten kunt u vinden op www.kamerkoorvoceanglica.nl en de Facebookpagina van het koor. Het concert begint om 19.45 uur en is afgelopen rond 21.15 uur waarna er een hapje en een drankje zijn. De kerk is open vanaf 19.15 uur. Om 19.45 uur zullen er eerst een paar koralen ingestudeerd worden met het publiek.Prijzen: volwassenen € 10,00, CJP/studenten € 7,00 en kinderen t/m 12 jaar gratis. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina of de website: www.kamerkoorvoceanglica.nl. Daar is tevens de lustrum-cd “We praise Thee, o Lord” te bestellen.

Bron: Voce Anglica zingt in Grote Kerk | Gorcumse Courant | dé Weekkrant

admin

Recente berichten

Nieuwsberichten